Sök
Stäng denna sökruta.
Katten Gramse från Skaparverkstan

Från idé till verklighet

En idéspruta det har jag alltid varit och ibland tar man mer fasta på en idé än en annan.
När det händer, och det händer ganska ofta, så är jag helt inne i min skaparbubbla och blir kvar där tills min idé blivit verklighet.
Har den oerhörda turen att leva tillsammans med en man som vet hur jag fungerar och som mer än gärna ser mig sitta här vid datorn, på min favoritplats vid köksön i vårt kök. Janne har ofta en del i mina idéer då han brukar skickar små meddelanden om “det här vore väl nåt för dig”. Det är inte alltid jag nappar, men när jag gör det så är jag utom “räddning” 🙂
Jag går in helhjärat  i mitt skapande.

I min webshop tillkommer det fler och fler produkter, vilket gläder mig mycket.
Får nypa mig i armen ibland att jag verkligen har min egna webshop nu. Att både produkter och websida är skapat av mig själv.
Från början var det tänkt att fokusera på kattprodukter eftersom jag  är oerhört förtjust i dessa fyrbenta varelser, har själv fem av dem här hemma, men eftersom jag tycker mycket om att handarbeta också så har det även blivit en hel del produkter om detta. För sytokar och andra som tycker om att virka och sticka. Hundar och även hästar är också förtjusande varelser, väl värda att få plats i min webshop, som jag förövrigt kallar för NätAffär´n. Är man svensk och till detta även östgöte så passar den rubriken bra. Och eftersom jag själv arbetar med musik, är sångpedagog, körledare, musiklärare och skriver sånger, ja då kan ni själva lista ut att detta tema kommer finnas med.
Har berikats med 3 barnbarn. Pryttlar och pinaler till dessa små underverk är också något som inspirerar mig.
Några gånger per år har jag sångkurser och då brukar mina deltagare alltid få med sig ett personligt citat hem, som jag gjort som antingen placeringskort eller underlägg tillsammans med vacker design.

NätAffär´n började när jag en julafton fick en bok av Janne med bilder på katter och text därtill. Då samlade jag ihop mina egna kattfoton, jag jobbar ju som fotograf och har alltid med mig en kamera (även om det numera är en mobil), och parade ihop dem med passande citat. Översatte dem till svenska och designade citaten på mitt eget sätt . Detta resulterade i min bok Säg mjau till livet. 

Säg Mjau till livet
Fick kontakt med ett bra trycker i Estland som tryckte boken och även de vykort som jag gjort av bokens citat.
Känslan av att öppna paketen därifrån. WOW!!
Dessa citat blev sedemera även posters som jag numera säljer i NätAffär´n. 
Vykort och posters har utökats med tänkvärdheter om både två- och fyrbenta, många för barn med namn, alfabet och gulliga djur.
Jag har så många idéer kring detta.

tavla med tänkvärt om katter
Du kanske undrar hur det går till? Jag berättar det gärna!
Så här gick det till när kollektionen Fräcka Fröken kom till.

Jag satt en kväll , som så ofta då jag är en nattuggla och surfade runt på min dator, på sidor där jag köpt möjligheten att använda sånt som jag tycker om. Hade bestämt mig för att hitta läckra grejer om att sticka, virka och sy. Vem vill inte ha såna vykort och tavlor?!

Och där var hon, min fräcka fröken. Namnet kom till mig direkt. Med stickor och allt. Ville ju att hon även skulle virka och sy. Tog ett bra tag att hitta liknande bilder av samma tecknare. Men skam den som ger sig. Och under resans gång dök hon upp lite varstans så i min dator ligger hon och vilar i väntan på nya uppdrag.
Viktigt att betona att när man köper dessa bilder så måste man ha exakt koll på om de får användas för egen försäljning. Jätteviktigt!

Jag använder mig av bildredigeringsprogrammet Photoshop, där jag även som fotograf arbetar med mina bilder.
 Sen börjar det personliga skapandet med färger och texter, teckensnitt och former.  Underbart givande!!
Det kan ta ett bra tag att hitta passande citat eller texter. Ibland blir det mina egna ord. Har en tanke om att mina texter ska vara på svenska men ibland . . . så är det verkligen på det sättet att det låter mycket bättre på engelska.

Man känner i hela kroppen när man kommit rätt. Trycker på spara-knappen och går vidare. Känns så bra!!

Nu ska det bli produkter av detta. Men först . . .

. . . ska alla bilder redigeras så de ej tar för stor plats på hemsidan, för då blir hemsidan långsam att öppna. Och det vill man iNTE!
Dessutom vill man visa sina alster på ett snyggt sätt, så jag fortsätter köpa bilder som heter Mockups. Det är bilder som visar mina alster i en hem-miljö. Det är jag själv  som parar ihop mina bilder med dessa Mockups via mitt bildredigeringsprogram. Men vill ju att de ska passa ihop vad gäller både miljö och färger. Inte gjort i en handvändning. 

Öppnar min webshop och börjar fylla på med nya varor. Det tar tid. Först produktsida för varje produkt, med artikelnummer , priser och vikt för att allt ska stämma med Postnords frakt och betalningen med Klarna. Därefter flera knapptryck för att få alla kategorier och produkter att stämma för att det ska se bra ut i NätAffär´n. Det tar sin tid minsann.
När allt är klart känns det underbart!!
Och då är oftast en ny idé redan på gång så nu blir det att börja om från början.

Eva på Skaparverkstan

Och just nu har jag en jättebra idé! Återkommer med helt nya produkter snart.
Eva

Här hittar du fler muggar och annat i Nät-Affärn

 

error: Innehållet är skyddat!